ŽUPNIJA HORJUL
ŽUPNIJSKE NOVICE
ŽUPNIJA
PODRUŽNICE
ORATORIJ
VEROUK
SKUPINE
INFORMACIJE
OZNANILA

ORATORIJ 2008

ODPRI OČI S PAVLOM IZ TARZA!

Odpri oči je bilo letošnje geslo oratorija, ki je v Horjulu potekal že tretjič po vrsti. Naš junak je bila sveto pisemska oseba sv. Pavel iz Tarza. Popeljal nas je na pot spreobrnitve, na pot ljubezni in zaupanja v Boga.

Letošnji oratorij je potekal od 2. 7. do 6. 7. 2008 in sicer na župnijskem dvorišču, kjer smo se vsak dan zjutraj ob 8h zbrali in nato ob 15.30h tudi poslovili z zastavo in našo himno. Vsak dan je bil za otroke in animatorje prav posebno doživetje. Najprej smo imeli v cerkvi jutranjo molitev, nato smo si ogledali lutkovno igrico o Pavlu. Otroci so se nato po skupinah odpravili na katehezo, kjer so se pogovarjali o vrednotah, Pavlu in o tem kako lahko postanemo boljši ljudje. Veliko je bilo tudi igre in raznega ustvarjanja. Kmalu je napočil čas delavnic in otroci so se po želji razvrstili na različne delavnice. Po delavnicah je sledilo kosilo in po kosilu velika igra. Vsak dan smo imeli drugačno veliko igro in v petek smo s seboj prinesli kopalke, saj smo imeli vodne igre. Tudi letos smo se v četrtek odpeljali na izlet. Letos smo šli na Uskovnico kjer smo imeli sveto mašo in nato smo doživeli pravo dogodivščino potovanja nazaj do avtobusa med kravami, pašniki in drugimi planinci.

Z oratorijem smo zaključili v nedeljo pri sveti maši, vendar pravo nasvidenje do naslednjega leta pa smo si rekli v soboto 12. 7. 2008, v Bevkah kjer smo imeli sveto mašo ob 20 letnici oratorija in nato še veliko igro in pogostitev. V Bevkah so nas zelo lepo sprejeli nam pripravili pravo doživetje z lovljenjem zastavici in sladke dobrote, ki so napolnile naše želodčke.

Vsak oratorij je nekaj enkratnega, neponovljivega, pravo doživetje, ki nas bogati celo leto. Hvala vsem animatorjem, dobrim angelom, g. župniku, staršem za podporo, hvala vam za vaše molitve za uspeh oratorija, hvala Bevškemu oratoriju za razigrano popoldne in hvala Bogu, ki nas vse tako čudovito vodi.

Naj vas za konec vodi misel sv. Pavla: »Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje,  ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega.  Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice. Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane. Ljubezen nikoli ne mine.... (1Kor13,1-13)